Leonard Cohen

Ik luister tegenwoordig vaak naar Leonard Cohen. Vind ik leuk. Vooral nu hij een oude man is geworden en zijn stem diep in verval is geraakt. Hij bast zo’n beetje zijn teksten. Het zijn mooie teksten. Niet sentimenteel hoewel je dat vaak vanuit de melodie wel zou vermoeden. So long Marianne bijvoorbeeld klinkt als een erg sentimenteel liedje. Toch is de tekst dat geenszins. Leonard Cohen is een oude man geworden, maar hij staat nog steeds op het podium. Het schijnt dat hij ongelukkige liefdes heeft gehad die hem financieel hebben uitgekleed. Jammer voor hem, maar voor mij wel fijn. Als oude man met zijn zware krassende stem vind ik hem superieur. Op de een of andere manier troosten zijn woorden me nogal. Tuurlijk is de liefde een belangrijk thema. Het komt bij mij niet vals over. Niet zoals zoveel liedjes die je op de radio hoort.

Gisteren leerde ik ‘I’m your man’ kennen. Een heerlijk nummer!

If you want a lover
I’ll do anything you ask me to
And if you want another kind of love
I’ll wear my leather mask for you
If you want a partner
Take my hand
Or if you want to strike me down in anger
Here I stand
I’m your man

Ik mis Josien zo verschrikkelijk. Kon ik haar pijn maar verlichten en haar genezen. Gebroken ribben en een gebroken elleboog; wat is ze er verschrikkelijk aan toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *