Wie ben ik

Wie ik ben? Nou, lees maar. Interview met meester Frits!

 – Hoe vind U het hier op Internet?

Thrilling!!! Ik weet geen beter woord. Ik schrijf in mijn eentje stukjes en ik publiceer het voor de wereld. Iedereen kan het lezen. En ik hoop ook nog dat velen het lezen. Bovendien hoop ik op commentaar en op likes en desnoods dislikes.

Het is niet mijn eerste doel om lezersreacties te krijgen, heus niet. Mijn eerste doel is een leuk stukje schrijven. Om mijn mening te ventileren. Dat vind ik het belangrijkst. Het schrijven geeft mij veel plezier. Een reactie op een stukje is een beloning!

 

– Waarom ging U Blogs schrijven?

Ik zat een tijd ziek thuis te somberen en wist me geen raad. Mijn maatje, partner en liefje raadde me aan om eens na te denken over rest van mijn leven; daar was het nu een goede gelegenheid voor. Ze wees me bovendien op een TED lezing die me bij dat denken behulpzaam zou kunnen zijn.

(Beluister de toespraak die mij inspireerde!)

Ik bekeek de lezing en uit mijn moeras van somberheid rees een positief dwaallichtje. Ik besloot dat te volgen. Het idee dat wordt gegeven is, probeer de komende dertig dagen iets uit wat je nog nooit gedaan hebt maar wat je altijd graag had willen doen. Ga die uitdaging met jezelf aan. De wereld zal er na die dertig dagen heel anders voor je uitzien omdat je een nieuwe dimensie aan je dagen hebt toegevoegd. Toen herinnerde ik me dat ik dolgraag schrijver had willen worden. Al mijn pogingen waren vroeger hopeloos mislukt. Ik besloot toen om de komende dertig dagen een stukje te schrijven over een schilderij dat mij aansprak. En aldus geschiedde. Het dwaallichtje boven het moeras bleek een gids naar minder somberheid! Want, wat vond ik dat schrijven leuk. Omdat het zelfs door de bedrijfsarts werd aangeraden, was ik bijna dagelijks in musea op zoek naar mooie kunstwerken. En daarna lekker schrijven!

Toen de dertig dagen voorbij waren, ging ik over van alles en nog wat schrijven. Elke dag. Heerlijk!

Ik vond dat het een extra dimensie kreeg, als ik mijn stukjes op internet ging publiceren. Vandaar deze site.

 

– Wat is Uw lievelings eten?

Eén van mijn lievelingen is eten. Jammer genoeg. Ik ben er best dikkig van geworden. Dat was uiteindelijk niet de bedoeling, maar het gaat zoals het gaat. Maar eten doe ik graag. En koken en bakken is echt wel een hobby. Vroeger bakte ik veel taart en koek. Maar sinds we nog maar met z’n tweetjes zijn en ik bovendien diabetespatiënt geworden ben, doe ik dat niet veel meer. Maar brood, dat bak ik wel. Inmiddels bak ik al jaren mijn eigen brood. Met zuurdesem. Ik hou van koken en bakken met zo min mogelijk ingrediënten. Voor broodbakken met behulp van zuurdesem heb je slechts meel, water en een beetje zout nodig. Fantastisch, toch? Puurder kan het niet. En het levert bovendien prachtig brood op. Heerlijk brood.

Ik vind dat je met koken zoveel mogelijk moet beginnen met de producten zoals ze in de natuur voorkomen. Daarom geen potjes, diepvries of blikken uit de supermarkt. Alles vers! Alles zelf gemaakt. Behalve natuurlijk als het echt niet anders kan.

Omdat mijn geliefde niets wil weten van VLEES en ik helemaal gek ben op VLEES en we al jaren bij elkaar zijn en omdat de helft van mijn kinderen geen VLEES eet maar de andere helft VLEES erg lekker vindt (wat best moeilijk is wat ik heb drie kinderen en neem daar maar eens de helft van) heeft VLEES bij mij een speciaal plaatsje gekregen. Ik profileer me graag als amateurslager. Maar omdat mijn geliefde mijn grote liefde is, maak ik altijd iets vegetarisch voor d’r. Altijd!

 

– Wanneer bent U jarig?

Ga ik jou niet aan je neus hangen! Nog niet, in ieder geval. Ik ben nog niet jarig!

 

– Wat is Uw lievelings dier?

Makkie. Ida natuurlijk. Onze poes. Afentoe is ze best lastig. Ze is een beetje een schootkat en als je wilt gaan zitten dat staat ze klaar om op schoot te springen, maar dat mag de pret niet drukken. Het is een heerlijk dier en zonder dat ze er iets voor hoeft te doen, houdt ze de muizen op afstand. Met liefde geven we haar eten en drinken. Helaas komt er aan alle de andere kant dan ook weer wat uit; je kan niet alles hebben.  

– Hoe lang werkt U hier al?

Ik ben in augustus 2015 overspannen geraakt. Sindsdien werk ik aan deze blog. Na twee maanden was ik zover opgekrabbeld dat ik weer aan het werk kon. Ik heb toen zo mijn dag ingedeeld, dat ik voordat ik naar mijn werk ga, een blog schrijf. Als ik een dagje oversla, vind ik dat verschrikkelijk. Dan zit ik me tegenover mezelf onwaarschijnlijk schuldig te voelen. Ik ben dan ook onevenredig bang dat ik nooit meer de kracht zal vinden om nog eens wat te schrijven.

 

– Wat zijn Uw hobbies?

Kunst en cultuur. Makkelijk zat. De Nederlandse musea hebben een zware dobber aan mij. Die museumjaarkaart haal ik er zo’n keer of dertig uit. Ik ga heus niet naar alle tentoonstellingen, maar wel naar een hele hoop. Naast dat ik ook regelmatig gewoon naar een museum ga.

Verder: Concerten, opera’s, toneel.

Tuinieren doe ik ook graag. De motivatie na een heel erg slecht tuinjaar is wel erg gezakt. Door zachte winters hebben we zoveel last van slakken gehad, dat alle kiemplantjes werden opgegeten. Ondanks de slakkenkorrels (waar ik eigenlijk hartstikke tegen ben) en alle andere maatregelen die we troffen, hebben we dit jaar nauwelijks iets geoogst.

  

– Wat is Uw lievelings drinken?

Koffie, denk ik. Ga je een koffie voor me halen? (Jazeker, ben zo weer terug!)

Met alcohol heb ik weinig. Ik zeg altijd maar dat het door mijn immer beschonken pa komt. Hij was een stuk jonger dan ik nu ben, toen hij aan een kapot gezopen lichaam overleed. Weet ik veel of er een relatie bestaat tussen zijn drankzucht en mij? Ik heb gewoon helemaal niets met drank. Heel soms een wodka omdat ik dat warme branderige gevoel in mijn lijf wel lekker vind. Bier vind ik vies. heel erg soms, als de mussen van het dak vallen en er een spannende wedstrijd is op tv, dan vind ik een wit biertje wel lekker. En wijn? Een gezelligheidsdrinker en dan hooguit één glaasje.

 

– Nu bent U klaar en bedankt voor Uw tijd.

Jij ook bedankt!!!

Blog van Frits de Klerk