Tantra en grensoverschrijdend gedrag

Ook het laatste bolwerkje van verzet dat rest van de seksuele revolutie wordt genomen, zie ik net op de NOS-site. De tantra therapie. Dat het hier om seksueel overschrijdend gedrag gaat, ligt er duimendik bovenop. Als jij naar een tantra-therapeut gaat en denkt dat je in therapie gaat zonder dat er met je geslachtsdelen gefoezeld wordt, dan heb je werkelijk een gaatje in je hoofd. Tantra therapeuten schreeuwen het van de daken. Ze doen prostaatmassages, clitorisstimulatie, tepeltherapie en penisenergieversterking. Dat houden ze niet stil. Ze schamen zich er ook niet voor. Het is hun nering en ze zijn er trots op. Toen ik in aanraking kwam met tantra therapeut P. die een tijd mijn software ontwikkelende collega was, leek het me allemaal wel geil. Een vrouwelijke therapeut die mijn seksuele energiestromen in goede banen ging leiden. Maar nee, niets voor mij. Ik kleed me niet graag uit voor een vreemde vrouw en bovendien vind ik het gênant om opgewonden te raken in het bijzijn van een vreemde. Maar kennelijk zijn er toch wichten die iets anders verwacht hadden. Is dat niet bijna hetzelfde als mannen die in een bordeel klagen over seksueel overschrijdend gedrag?

Mijn al eerdergenoemde collega P. was er helemaal van overtuigd dat de mens pas vrij is als hij haar seksuele energie bevrijd heeft. Wij keken een beetje op tegen P. Een verdomd aardige collega, dat zeker. Maar ook geen hoogte van te krijgen. Had hij nou een vriendin, een vrouw, een vriend een man…geen idee. Van elke collega wisten we hoe het zat, maar niet bij hem. Onbelangrijk zou je zeggen, maar dat is het niet. Je wil gewoon graag weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar desalniettemin een kundige en aardige collega. En ja, als je over seks en seksualiteit begon, dan ging hij helemaal los. Hij was trots op wat hij deed. Omdat hij een duidelijk oosters uiterlijk had, noemde we hem stilletjes onze seksgoeroe. We hadden dat best hardop kunnen doen, want P. zou er niet mee gezeten hebben. Een seksgoeroe voelde hij zich ook. Hij kwam er zelfs mee op de tv. In een programma ging hij het seksuele leven van stellen verbeteren. Tenminste dat was de opzet.

Laat ik eerlijk zijn; ik geloof er niet in. Ik geloof er niet in dat je van tantra-therapie veel wijzer wordt. Als je ergens aandacht aan besteed wordt het vanzelf groter. Als je je in tantra gaat verdiepen dan wordt seksualiteit belangrijker in je leven. Maar of het werkelijk iets verbetert dat durf ik te betwijfelen. Het blijft gewoon zo dat je seks met z’n tweeën samen moet uitvinden en samen moet beleven en dat dat zelden helemaal vlekkeloos gaat. We zijn gewoon niet allemaal Eric en Olga in de roman Turks Fruit van Jan Wolkers. Wij, gewone stervelingen, hebben te maken met droogte, slapte, kou, oververhitting en een vroeg vogeltje om maar eens een paar te noemen. Niet altijd in dezelfde mate en vaak voelen we ons na afloop helemaal het mannetje en het vrouwtje, maar toch…

Nee, in tantra geloof ik niet en wie er wel in gelooft weet wat haar te wachten staat. Klagen achteraf lijkt me helemaal niet gepast. Dat je de rest van je leven seksueel verpest zou zijn…geloof ik niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *