Zeker weten

Gisteren en vandaag en waarschijnlijk ook morgen staat de serieverkrachter van Utrecht voor de rechter. Tenminste, men denkt zeker te weten dat hij het is. Minstens vier vrouwen heeft hij verkracht. De wijze waarop hij dat gedaan heeft, doet je walgen. Maar de persoon in kwestie zwijgt in alle talen. Het lijkt niet alsof hij herkend is… Is het hem wel of is hij het niet? Hebben we te maken met de serieverkrachter of heeft de politie zich vergist? Zijn DNA/profiel matcht, maar dat is niet voldoende bewijs, zegt men. Ik hoop dat het hem is. Ik hoop dat ze eindelijk deze gevaarlijke man te pakken hebben en dat hij niet nog meer slachtoffers kan maken. Ik ben zo bang dat hij juist niet degene is, die men zoekt.

Ik stel me voor dat ik opgepakt wordt en beschuldigd van de misdaden die hij gepleegd heeft. En ik heb het niet gedaan. Ik ben onschuldig opgepakt. Maar alle gevonden aanwijzingen wijzen in mijn richting. Mijn advocaat zegt: Hou je mond, want alles wat je zegt wordt tegen je gebruikt. Ik volg het advies van mijn advocaat. Toch heeft iedereen je al veroordeeld; jij bent die smeerlap! Wat zou dat een drama zijn! Gisteren hoorde ik wat die serieverkrachter heeft uitgespookt. Ik zou zelfmoord overwegen als ik er alleen al van verdacht werd. Daarom ben ik voorzichtig: Alles wijst erop dat ze de goede man opgepakt hebben, maar zoekt de politie ook naar wat hem vrij pleit?

Ik hoor via een getuigenis van de vriendin van de verdachte dat toen hij gedwongen werd om DNA af te staan, hij in paniek raakte. Dat hij verschillende keren op Internet heeft gezocht naar de serieverkrachter van Utrecht. Ook naar de bewijskracht van DNA en naar methoden om zelfmoord te plegen. Dat zegt toch wel wat, zou je denken. Maar ja, wie is die vriendin precies? Hoe graag wil ze hem erbij lappen? Dat weet je helaas niet. Ik wil haar niet zwart maken, maar ik wil wel weten of er nog andere redenen zijn voor die getuige om zo’n belastende verklaring af te leggen dan alleen het vinden van de waarheid.

Gisteren werd verteld dat hij een meisje van zestien aan een boom heeft gebonden en haar meermalen heeft misbruikt. Daarna is hij weggefietst en heeft hij haar zo vastgebonden laten staan. Vier uur heeft ze daar om hulp geroepen. Dat is echt heel erg lang. Weerloos vastgebonden aan een boom. Ik hoop zo verschrikkelijk dat hij de klootzak is! Ik hoop zo dat hij vandaag zegt: ‘Ik heb het gedaan. Ik ben een enorme viespeuk die opgesloten moet worden. Ik heb mezelf niet gemaakt, maar in mij zit een monster dat ik niet in de hand heb. Sluit me op! Het spijt me zo voor de vrouwen die slachtoffer zijn geworden van de duivel in mij.’ Wat zou dat iedereen helpen!

Maar de verdachte zwijgt. Helaas. En daardoor weten we niets zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *