Hypo op het Stationsplein

Gisteren had ik het over Tommy Wieringa. De schrijver die ik erg bewonder vanwege de fantastische romans die hij geschreven heeft. Ik kwam terug op zijn column over Annabel Nanninga. Op zijn analyse van wat zij zoal geschreven heeft. Hoe hij haar genuanceerd maar genadeloos afserveert. Ik hou daar erg van. Vandaag las ik over een andere schrijver wiens romans ik verslonden heb. Ook hij schrijft artikelen en ingezonden brieven over politiek en andere zaken. In tegenstelling tot Tommy Wieringa, die altijd met een gefundeerd verhaal komt als het zich buiten zijn romanwereld afspeelt, ziet deze schrijver vooral spoken. Die spoken neemt hij poepie serieus. Zijn onzin deelt hij vervolgens veelvuldig met de wereld. Ik heb het dan over Leon de Winter. De visie op de wereld van Leon de Winter is haast racistisch te noemen. Zo zijn joden altijd goed en Arabieren altijd fout. Wat ze ook doen. Zelfs als elke logica ontbreekt, weet Leon de Winter een links complot te ontmaskeren dat niet bestaat. Leon de Winter moet best ongelukkig ronddwalen op onze aardkloot want waar hij ook kijkt ziet hij complotten van de linkse kerk die gezamenlijk optrekt met de arabische wereld tegen het joodse volk. Een mooi voorbeeld van zo’n vermeend complot zag Leon de Winter op het Stationsplein.

In een periode waarin nogal wat aanslagen gepleegd werden met auto’s die inreden op onschuldige mensen, gebeurde het dat er op het Stationsplein een automobilist op zo’n zelfde manier inreed op toeristen. Israëlische toeristen. De politie en iedereen dacht meteen aan een terroristische aanslag. Maar al snel bleek dat helemaal niet het geval. In de auto zat iemand die helemaal geen kwaad in de zin had; een man met diabetes type 1. Op de één of andere manier was er iets mis gegaan met zijn insuline en daardoor had hij een hypo gekregen. Daardoor was hij weggeraakt en op de één of andere manier was hij verkeerd op het gaspedaal terechtgekomen met zijn voet en had dat de auto in beweging gezet. Hoe dat kan, laat ik graag aan de deskundigen over. Dat er Israëlische toeristen liepen moet pure toeval zijn geweest. Ze raakten gewond door de auto van de diabetespatiënt.

Alle bewijzen dat het incident op het Stationsplein gelopen is zoals boven beschreven, stapelen zich op. De man in de auto probeerde zich niet van het leven te beroven of weg te lopen; hij had een hypo. Wie wel eens een hypo gehad heeft, weet dat je dan echt niet op z’n best bent. Er was geen enkele aanwijzing dat de man er trots op was dat hij Israëlische toeristen had aangereden. Dat hij überhaupt iemand geraakt had. Geen aanslag, dus. Want ook andersom, als het wel een aanslag was geweest, dan had niemand er ook maar enig belang bij gehad om het met de mantel der liefde te bedekken. Van uiterst links tot uiterst rechts is men tegen aanslagen door wie dan ook. Elke poging tot terrorisme wordt breed uitgemeten in de media. Er was kortom geen enkele aanwijzing dat er iets anders was gebeurd dan een tragisch ongeval.

Maar, zo bleek, de man had een Marokkaanse culturele achtergrond en de toeristen waren Israëliërs. Voldoende voor Leon de Winter om ervan overtuigd te zijn dat het hier om een terroristisch complot ging die ‘de linkse kerk’ onder de pet wil houden. Wat een onlogische onzin! Die Leon de Winter is best meelijwekkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *