De ideale vrouw in het ideale landschap in het ideale land…

Toen ik voor het eerst proefde wat liefde was, wist ik wat de ideale vrouw was: Zij. De liefde kwam volledig van één kant (de mijne) en bovendien heeft zij er nooit van geweten, maar dat mocht de pret niet drukken. Er was niemand zo knap, zo intelligent, zo lief, zo fijn, zo… vul zelf maar in, als zij. Echt niet. Ze kon alles veel beter dan ik. Ze zat in het groepje van lieve meisjes die van de juf altijd de leuke dingen mocht doen. Zoals koffie halen voor de juf, de planten water geven of het bord uitvegen. Ik was een kletskous jongen en hoewel ik zeker niet bij de onhandelbaren hoorde, was ik toch zelden één van de lieverdjes. Maar zij dus wel. En…ik gaf de juf gelijk. Alleen in voetballen was ze, gelukkig, heel erg slecht. Alle meisjes waren slecht in voetballen, maar zij spande de kroon. Soms deed ze een poging om de bal terug te schieten. Dat zag er zo spastisch uit dat ik wel moest concluderen dat ze het ideale meisje was. Punteren was het enige schot dat ze in huis had en bij haar gaf dat geen enkele aanwijzing over waar de bal naartoe zou hobbelen. Maar jongens, dat was juist de kroon op het ideale meisje van negentien zeventig.

Zeg nou zelf…(Klik op het plaatje…)

De echte ideale vrouw kwam ik onlangs tegen. Vooralsnog is ze anoniem gebleven. Ze is een Chinese en woont ergens op het platteland. Zij is zo verschrikkelijk ideaal dat het eigenlijk weer best eng wordt en ik er een complot achter vermoed. Zo ideaal kan een mens niet zijn. Zo ideaal kan een landschap niet zijn en zo perfect kan een vrouw niet zijn. Maar ze lijkt te bestaan. Mijn Chinese wonderprinses. Hoe kwam ik haar tegen op YouTube?

Ik was net naar de nieuwste film van Zhang Yimou geweest, en zocht naar scenes uit zijn vorige films. Vooral met Zhang Ziyi en Gong Li; ook Zhang Yimou is gek op ideale vrouwen. Maar toen ontdekte ik dus haar. Een Chinese jonge vrouw op het platteland. In het eerste filmpje dat ik zag, maakte ze een volledige varkensbuik in. Ze gebruikte daarbij een groot hakmes om de buik in stukken te snijden en te hakken en gebruikte een enorme vaste ingemetselde wok waaronder ze een houtvuurtje stookte. Aan het eind van het filmpje toverde ze één van de ingemaakte stukken varkensbuik om tot een ingrediënt van een fantastische maaltijd. Het filmpje eindigde ermee dat ze de maaltijd opdiende voor haar broertje, haar vader en moeder en haar opa en oma, onder de pergola vol heerlijke drogende worsten en fruit. Vervolgens bleek de reeks filmpjes met deze vrouw in de hoofdrol eindeloos. En…ze beperkte zich niet tot één vakgebied. Ze is niet alleen fantastisch in koken; ze blijkt goed in…ALLES. Zo heb ik haar inmiddels een kleioven zien bouwen, een compleet bamboe ameublement zien maken, suiker zien koken uit suikerriet. Ik heb haar een varkentje zien slachten en volledig zien uitbenen. Daarnaast is ze dus kok en kookt ze Chinese sterrenmaaltijden. Ze is echt perfect. Ze past met al haar schoonheid zo ongelofelijk goed in het landschap van prachtige bergen. Vruchten en bloemen in overvloed. Niet alleen wordt elke fijnbesnaarde man ogenblikkelijk smoorverliefd op haar, maar ook op het landschap, op de boerderij, op het land; een ideale vrouw in ideale omstandigheden. Wie zit er achter zoveel ideaals? De Chinese overheid? Willen ze ons, westerse mannen, weke knieën bezorgen? Willen ze ons ondermijnen?

Overigens, en dat weet je inmiddels best, vind je de ideale vrouw niet op Internet, maar bij mij thuis. Tenminste, daar woont ze; ik ben ermee getrouwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *