Lullig

Eerlijk gezegd vind ik de namen wat lullig, maar om er dan zo’n ophef over te maken vind ik wel wat ver gaan. Of het politiek ingegeven is? Zou kunnen. Vooral VVD- en CDA kamerleden stellen kritische vragen over de producten van ‘De vegetarische slager’ en de bovenbaas van dit bedrijf is de echtgenoot van kamerlid Marianne Thieme. De gedachte dat die CDA en VVD kamerleden Marianne Thieme willen bestrijden via haar echtgenoot, ligt voor de hand maar lijkt me onwaarschijnlijk. Dat soort mensen willen vooral de nering beschermen van de bedrijfstak waar ze binding mee hebben. CDA’er Geurts bijvoorbeeld is jarenlang voorman geweest van de varkens-bioindustrie en hij komt in het geweer tegen namen als Vegetarisch gerookte speckjes. Dat zou te veel lijken op ‘gerookte spekjes’…van het varken. Lullig. Voor alles rond deze zaak heb ik maar één woord: lullig. Het toevoegen van de ‘c’ in speckjes vind ik lullig. Het leek best aardig gevonden, maar hij maakte ook van ‘gehakt’ ‘gehackt’ en dan wordt het lullig; het product dat hij verkoopt is vegetarisch gehakt en vegetarische spekjes, noem het dan ook zo!

Daarmee komt hij in botsing met de door lobbyisten van de vleesindustrie gecorrumpeerde CDA- en VVD Kamerleden. Die willen graag de Vegetarische slager dwarsbomen en willen de rechter laten geloven dat vegetarische spekjes te veel doet denken aan vlezige varkensspekjes. Pfff, het zal wat. Voor die enkele consument die door te veel aan bioindustrievlees dyslectisch geworden is, kan het voorvoegsel ‘vegetarische’ weg zijn gevallen, voor alle andere mensen is het volkomen duidelijk dat het hier om een vegetarisch product gaat dat lijkt op gerookte spekjes. We hoeven niet alles aan te passen aan de allerdomsten in de samenleving. Hoe erg is het trouwens als iemand zich een keer vergist en spekjes koopt van de vegetarische slager in plaats van lekkere, sappige, vette varkensspekjes? Dat is eventjes lullig, maar daarna zal’íe de verpakking erbij pakken en zien dat er minstens twee keer met koeienletters ‘vegetarisch’ op de verpakking staat en dat hij dus zelf een grote oliebol is.

Omdat kamerlid CDA-kamerlid Geurts me niet zoveel zei, toch even gegoogeld. Inderdaad de lulligheid in eigen persoon. Jarenlang voorzitter geweest van de vakbond van varkensboeren. Afkomstig uit…Barneveld, het episch centrum van de kippen- en eierenbranche… Hij wil niet alleen Marianne Thieme en haar partij dwarsbomen, hij wil alles dwarszitten dat de bioindustrie bedreigd. Daarom neemt hij zijn toevlucht tot lullige middelen; een rechtszaak voeren tegen de naamgeving ‘Vegetarische speckjes’.

Wat ook lullig is, is dat ik vegetarische speckjes niet eet. Ik ben gek op echte varkentjes; op levende, maar ook op geslachte. Ik hou van varken.  In een darm gepropt, gerookt, gekookt, gedroogd of gebakken. Ik ben een varkentjesliefhebber. Biologisch of scharrel want ik gun elk levend wezen een goed leven eer ik ze opvreet…dat wel, maar het blijft lullig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *