De Volkskrant, mijn krant…(?)

Een interview in het Algemeen Dagblad met ‘de vrouw van’ en een gesprek bij een praatshow met Tom Egbers zelf, katapulteerde me zomaar naar tien jaar geleden. Naar een heel beroerde tijd. Een periode waar geliefde J. en ik nu met heel veel angst en verdriet op terugkijken. Naar een tijd waarin geliefde J. directeur was van een klein basisschooltje en hoe ze zomaar een hetze over zich heen kreeg. Wat ik nu bij Egbers zie is een pijnlijke persoonlijke affaire die je graag privé zou houden, maar die uitgroeit tot iets waar iedereen een mening over denkt te mogen hebben; een hetze, dus.

Destijds werkte geliefde J. zo’n 7 dagen per week een kleine 16 uur per dag om het kleine schooltje in het kleine stadje H. overeind te houden. Ik hield mijn hart vast, want wie lukt het zo lang om zoveel uur per dag te werken? Maar J. ging maar door en ging maar door. En toen was er onderwijzer D. Een man die kinderen bij zich thuis uitnodigde om ‘gezellige’ dingen te doen. Een man die huilende mooie 9-jarige meisjes troostte door ze tussen zijn benen tegen zijn kruis te drukken. En ondertussen likte hij zich overal in. De ouders en de andere leerkrachten, blind als ze waren, waren helemaal gek op hem geworden. Ondertussen moest geliefde J. het gemaakte werk van zijn klas ook nog eens corrigeren want daar had hij geen zin in. En maar slijmen en inlikken. Dat hij een handtastelijke pedo was, was natuurlijk niet te bewijzen maar er waren redenen genoeg om op je hoede te zijn. Gelukkig had de man een tijdelijk contract en geliefde J. besloot dat contract gewoon niet te verlengen. Dat liep dus helemaal mis. De wereld was te klein. Eigenlijk had niemand gezien wat geliefde J. gezien had. ‘Zo leuk dat hij kinderen bij zich thuis uitnodigde om zijn cavia te aaien’. Ook collega Da. met het miezerige muizenkoppie trapte in D. zijn geteem en gelik en liet haar kindjes gezellig bij hem langsgaan… En dus wist de jankende D. een hetze tegen geliefde J. te ontketenen. En schrijver dezes was volkomen machteloos… Wat geliefde J. wel niet allemaal over zich heen kreeg… Wat er niet allemaal in haar mail terechtkwam…

Nu dus Tom Egbers. Geen idee wat er allemaal gebeurd is maar iedereen heeft een mening en Egbers moet alles maar slikken. Wat weten we wel (maar wat hadden we niet moeten weten): Egbers werd, terwijl hij al jaren getrouwd was, verliefd op een stagiaire die zo’n 20 jaar jonger was. Ze zoenden wat, ze kletsten wat en flirten wat. Maar toen verdween de verliefdheid en koos Egbers weer voor zijn gezin. Daarna waren er wat onaangename confrontaties tussen Egbers en zijn voormalige geliefde. Meerdere mensen zagen die confrontaties. Is dat allemaal zo erg? Gebeurt dat niet elke dag en overal? Ondertussen hebben de media een soort ‘Harvey Weinstein’ van hem gemaakt die zich door volledig van hem afhankelijke vrouwen liet bevredigen. Daar klopt dus helemaal niets van. Verschrikkelijk! Dan te bedenken dat De Volkskrant, die de hele hetze aanzwengelde, mijn krant is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *