Overspelig

Overspel? Ik heb er niets mee. Nou ja…Hoewel…misschien wat genuanceerder…fantasieën zijn er heus wel. Hoe zou het zijn om met een compleet ander opnieuw te beginnen? Hoe zou het zijn als het je nog eens overkomt dat de verliefde waas van een zeventienjarige je brein vernauwt…Hoe zou dat zijn? Maar het zal niet zomaar bij deze jongen gebeuren…deze man gaat niet zomaar een avontuur aan met een ander dan zijn eigen J. Heus niet. Ik weet het zeker; ik hou van J. We zijn samen oud geworden, we hebben kinderen gekregen en opgevoed, we hebben samen…Goed oké, laat verdere clichés maar zitten. Eigenlijk wil ik geen ander, omdat je diep in jezelf de waarheid kent; het gras dat elders groeit is weliswaar ietsje anders, maar toch over het algemeen bijna wel even groen. Logischerwijs, want laten we objectief en eerlijk zijn; mensen zijn voor negentig procent hetzelfde. Acht procent van het verschil wordt veroorzaakt door de verschillen tussen man en vrouw. Wat er dan nog over blijft…dat zijn echt de verschillen tussen ons mensen. Niets dus. Allemaal in wezen dezelfde lichamen en dezelfde geesten; We houden onszelf in stand door te eten en te drinken en te ademen en we houden onze soort in stand door te seksen en om onze kinderen te leren hoe ze zichzelf in stand moeten houden. De rest is echt bijzaak. Goed, heel veel woorden om te vertellen dat deze jongen aan het eind van de rit echt niet overspelig wordt. (zeikerd? Die laatste zinnen zijn best saai, trouwens.)

J. is op cursus en deze oudere man is alleen thuis. Als J. van huis is, dringen zich ietwat hitsige hormonen op. Hoe zit dat allemaal tegenwoordig. Mannetjes en vrouwtjes of sekspartners in andere samenstellingen, ontmoeten elkaar tegenwoordig elektronisch. Niets geen stiekeme blikken en verlegen lachjes en eindeloos om elkaar heendraaien. Tegenwoordig wordt dat voorspel overgeslagen en stoten we meteen door naar de hoofdmaaltijd. Ik lees heus wel de kranten en al zit ik zelf niet of nauwelijks op sites waar mannen vrouwen zoeken of omgekeerd of juist niet omgekeerd, ik weet heus wel wat er speelt. Dus toevalligerwijs (en dat is echt zo!!!! Ik zie je betekenisvol glimlachen zo van…jaja, toevallig…) maar toevallig kwam ik op een site waar mensen kortstondige contacten zochten. Het was wel duidelijk dat het hier grotendeels om seks ging. De onderzoeker in mij stond ogenblikkelijk op…(weer die blik in je ogen dat je me niet zomaar gelooft) en als experiment schreef ik me in met een haast vergeten e-mailadres. En toen maar bladeren op die site.

Toen zag ik d’r. Een vrouw, net even iets jonger dan ik. Met een trotse bos grijs haar. Hetzelfde opleidingsniveau als ik. Jemig…best even schrikken, want knap. Door haar foto heen zag ik haar als meisje in mijn klas op de middelbare school zitten en voelde ik een schim van mijn gene van destijds. Verlegen glimlachte ik naar d’r foto. Ik zag een leven voor me dat ik al geleefd heb. Een gelukkig leven. Het kriebelde. De knop met: ‘Een flirt sturen’ zag er zo aantrekkelijk uit. Ik drukte en voor ik het weet was het gebeurt. Tien minuten later antwoord: ‘Ik wil graag met je kennismaken; volgens mij passen we bij elkaar. Ik heet Klaartje en woon in Hilversum. Wie ben jij? Wil je een foto sturen?’ Ik wilde haar mail met een foto beantwoorden maar toen ik op de knop ‘verzenden’ drukte kreeg ik de mededeling dat dat niet kon omdat ik geen credits meer had. Die kon ik uiteraard kopen… En toen was een heel kort, geil en overspelig sprookje uit. Laten we eerlijk zijn: denk ik bij die knappe dame iets meer te vinden dan bij mijn J.? Nee, ik heb echt geen credits gekocht. Echt niet. Ik zweer het!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *