Knokploegen van de PVV

Gisteren reageerde De Volkskrant op mijn column van eergisteren (ik heb een positieve kijk op mijn lezersaantal en invloed! Dat is duidelijk). Schreef ik eergisteren dat het een schande was dat een wereldschokkend bericht ingeklemd tussen twee advertenties in een minirubriekje op pagina vijftien was gezet, gisteren stond het met foto en al op de voorpagina. Duidelijk werd dat een deel van de inwoners van dorpje Pannerden net zo geschokt waren als ik over wat zich daar had afgespeeld. De foto toonde ook wat de bom had aangericht. Ik had het dorp een ‘kutdorp’ genoemd. Dat was niet erg genuanceerd van mij.

Ik vraag me af of het hier om een politieke actie gaat. Een extreemrechtse provocatie. Is er zich rond de PVV een militante tak aan het ontwikkelen. Een militante tak die vanuit de politiek wordt gestuurd. Ik kijk zo naar de foto’s in de krant van gisteren… De foto van het briefje dat de bommengooiers achterlieten. Over dat briefje is nagedacht. Zwakbegaafde pubers in een klein dorp spuiten een hakenkruis op de muur of kalken een kreet: ‘Negers eruit’. Dat achtergelaten briefje, daar is over nagedacht. Iemand is achter de computer gaan zitten en heeft een foto van Geert Wilders geselecteerd. Geert Wilders die ‘de Nederlandse neppolitici eens goed de waarheid zegt’, zo te zien. Vervolgens heeft hij (waaruit maak ik op dat het een hij is?) leuzen bedacht. Leuzen die het gooien van de bom een doel geven: Blank is beter, eigen volk eerst!!! In de tweede leus zowaar een moeilijk woord. Zonder spelfouten. En de derde zin, de derde zin is een duidelijke bedreiging.

De bom is gegooid door mensen die in Wilders hun Heiland zien. Ze geven aan dat ze handelen in de geest van Wilders. Wilders zegt, volgens de bommengooiers, dat blank beter is (dan niet blank) en dat het eigen volk eerst (aan de beurt is?). Ze leggen Wilders in de mond dat hij vindt dat allochtonen weg moeten van hier (Nederland of Pannerden?). Tot slot laten ze Wilders zeggen dat (het gooien van een bom naar een slapend en nietsvermoedend gezin in een saai dorp als Pannerden) pas het begin is. Als ik dit allemaal als politicus in mijn mond gelegd krijg terwijl het verbonden is aan zo’n aanslag, dan zou ik de pers bij elkaar roepen en verklaren dat ik er helemaal niets mee te maken heb en dat ik de actie afkeur, en dat de bom door een stel criminelen gegooid is. Afstand nemen van de terreuractie dus.

Vandaag werd Wilders’ reactie openbaar gemaakt. Een tweet. Bij een tweet krijg je geen vragen en hoef je niets te beantwoorden; is dus de favoriete manier van Wilders om met de pers te communiceren. ‘Politiek en pers kunnen de rambam krijgen. Neem zelf lekker afstand van jullie lafheid en verraad van Nederland aan de islam. Sukkels.’

Ben ik een doemdenker? Ik zie op dit moment een militante tak opstaan van de PVV. Goedgekeurd door de PVV. Volgers van de PVV. Een soort SA maar toch anders… Knokploegen van de PVV!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *