Forum voor Democratie; the end!

Je had er op kunnen wachten maar nog voordat Forum voor Democratie geheel instortte, kwam Thierry Baudet al met de aantijging dat de verkiezingen van maart in Nederland vast oneerlijk zouden verlopen. Die ontwrichtende beschuldigingen had hij zijn narcistische evenknie in Amerika zien doen dus waarom hij niet ook, moet onze Thierry gedacht hebben. Gelukkig voor iedereen zakte de partij voordien al door haar hoeven; de integriteit van de Nederlandse verkiezingen hoefde niet eens ter discussie gesteld te worden. Baudet vond dat hij de mensen waarmee hij na de verkiezingen een fractie zou gaan vormen in de tweede kamer, moest uitleggen hoe de wereld in elkaar zat. Volgens de leider van Forum voor Democratie wordt de wereld geregeerd door geslepen joden die profijt trekken van alle leed die er op deze aardkloot heerst. Ja, ja; dus vooral van het corona virus. Die akelige joden ook. De antisemitische versie van racisme na tachtig jaar ineens weer terug in de Nederlandse politiek. Kennelijk kwamen velen op dat kieslijstje van Forum ineens tot hun positieven. Kennelijk waren er in hun brein nog voldoende resten moraal en fatsoen over om geheel en al op tilt te slaan. Aldus geschiedde.

Sommigen sloegen helemaal niet op tilt. Wybren van Haga, bijvoorbeeld. De paria. De man die uit de VVD Kamerfractie was gezet vanwege een gebrek aan integriteit. Een Amsterdamse huisjesmelker van de buitencategorie. Hij moet gedacht hebben dat hij langer uit de overheidsruif kon eten als hij zich onvoorwaardelijk loyaal toonde aan de leider. Bovendien wilde hij ook wel de klus klaren om de succesvolle ontwrichting van het wat simpelere volk met behulp van vreemde complottheorieën naar het volgende niveau te tillen. En dus zat Van Haga aan bij onze opper completdenker Lange Frans en filosofeerde over een pedofielennetwerk in de hogere sociaaldemocratische kringen. Machtigen die uit het bloed van kinderen een onsterfelijkheidselixer destilleren. Nee, Lange Frans is niet persé een antisemiet anders had hij wel geweten dat in het oosten de pogroms tegen de joden doorgaans met een beschuldiging begon over bloed van christenkinderen dat gebruikt werd bij de bereiding van hun matzes…

Ach Van Haga, wie maalt er om; een rat die graag rat wil blijven. Maar er is er één die ook geen problemen heeft met het onverhuld racisme van Baudet: Paul Cliteur. Toch een heel ander verhaal dan Van Haga de rat. Paul Cliteur is hoogleraar. Leerde ik van mijn moeder nog dat professor worden toch wel het hoogste was wat je kon bereiken, sinds Gloria Wekker en Roos Vonk weet ik wel beter. En ja, in het rijtje van wetenschappelijke charlatans vind ik ook Paul Cliteur. Zonder blikken of blozen zegt hij dat er veel teveel linkse mensen aan de universiteit werken. Hij vindt dat iedereen die bij de universiteit werkt moet vertellen wat zijn of haar politieke oriëntatie is – waar diegene kortom op stemt – om dat vervolgens te laten meewegen bij de aanstelling. Een onmogelijke inbreuk op het stemgeheim! Bovendien een ongewenste verwarring van wetenschap en politiek. Hij ontpopte zich tot één van de trouwste volgelingen van Baudet. Strijden Vonk en Wekker nog tot het uiterste, Paul Cliteur is daar ook nog eens een slappe lul bij; als het even tegenzit ‘heeft hij er geen zin meer in’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *