Zij in Amsterdam, ik in Athene

Valentijnsdag, dus. Een mooie dag om alleen op reis te gaan. Niet, dus! Op de een of andere manier voelde ik me sowieso niet zo senang om alleen op reis te gaan, maar toen ik besefte dat ik mijn valentijn juist op haar dag alleen zou laten, zakte even mijn broek af. Stom. Vanochtend had ik natuurlijk ook al geeneens bloemen of chocola voor d’r. Oke, zij ook niet voor mij, maar dat doet er niet toe; ik had er iets op moeten verzinnen. Vanochtend namen we afscheid alsof het voor tijden was. Maar dat is gelukkig niet zo. Ik ga maar een paar dagen weg. Athene is de bestemming. Vanochtend ging zij naar d’r werk en bleef ik thuis. Een ochtendje thuiswerken en dan…wegwezen. Maar ik had gisterenavond al een uur gewerkt en vrijwel meteen toen ik wakker was ook. Dus om tien uur gaf ik er de brui aan en toen zat ik thuis met mijn ziel onder mijn arm. Alles gepakt en niets vergeten. Om het Valentijnsleed te stelpen kocht ik een mooie bos rozen en vertrok.

Deze jongen is een beetje een schijtlaars. Zo vaak ga hij ook niet alleen naar het buitenland. Zeker niet vliegen. Maar omdat ik graag meer van de wereld wil zien en mijn geliefde, naast dat ze mijn geliefde is, ook nog eens wereldverbeteraar is, moest ik wel alleen gaan. J. wilde niet nog een keer dit jaar vliegen. We waren al naar Thailand geweest en zodoende vond ze haar ecologische voetstap op aarde al wel groot genoeg. Ik ook wel, maar ik vind dat als een ander ergens recht op heeft, dat ik het dan automatisch ook heb. Fout! Ik weet het, maar wat moet ik anders zeggen? Ik wil zo graag wat meer van de wereld zien. Helemaal nu ik het allemaal kan betalen. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf van alles onhoud als ik niet van mijn welstand gebruik maak en afentoe het vliegtuig neem naar een wat verdere bestemming. (Wat een verschrikkelijk slap gelul! De Klerk, laat naar je kijken). (Dus zat ik vanochtend, in mijn zenuwen, voor ik vertrok, nog wat youtube te kijken en stuitte ik op Wilders die de voorman Jette van d’66 ervan langs gaf. De man had zijn mond vol over vliegen en het milieu, maar Wilders had op de Instagram van zijn milieuvriendelijke politieke opponent gekeken en confronteerde hem met zijn eigen vlieggedrag…dat was dus niet mals. Per jaar vloog Jette de milieuactivist zo’n beetje rondjes rond de aarde. Maar dit allemaal tussen haakjes)

Ik zit nu op Schiphol te wachten….en te wachten…en te wachten. Mijn lief is aan het werk. Ze komt straks thuis en vindt mijn bos rozen. Voor haar. Waarschijnlijk ziet ze mijn rozen op het moment dat mijn vliegtuig aanstalten maakt om de landing in te zetten. Mijn Valentijn. Zij in Amsterdam en ik in Athene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *